Powrót do listy Następny artykuł

Pierwsze miejsce wśród wielkopolskich restauracji biorących udział w plebiscycie Najlepsza Restauracja 2024


• kuchnia polska • kuchnia regionalna • malownicze położenie
• warsztaty kulinarne • imprezy okolicznościowe


Do kuchni wielkopolskiej trzeba mieć fifa (wersja dla nie-wielkopolan: mieć talent). Tego z pewnością nie brakuje w Tawernie Czarny Bocian, w której nawet znawcy lokalnych kulinariów mogą się poczuć niekiedy zaskoczeni. Tutejsi kucharze znaleźli bowiem własny patent na regionalną kuchnię i wdrażają go w praktyce na co dzień. Dopełnieniem świetnej kuchni jest kontakt z naturą i odpoczynek na jej łonie. Tawernę, położoną nad samym brzegiem Warty założyli pasjonaci śródlądowej żeglugi, dlatego można tutaj odpocząć na brzegu rzecznej mariny, pospacerować wzdłuż brzegu, albo po prostu podziwiać wspaniały widok z restauracyjnego tarasu. A przy okazji delektować się kolejnymi kęsami dań wielkopolskiej kuchni.

Adres: Poznańska 42C, Nowe Miasto nad Wartą
Strona: www.tawerna-czarnybocian.pl