Kuchnia polska to nie tylko bigos, żurek i kotlet schabowy, ale prawdziwe bogactwo smaków, które kształtowało się przez wieki. Polskie Skarby Kulinarne, program edukacyjny, prowadzony przez sieć hurtowni MAKRO Polska, ma na celu zwiększyć świadomość Polaków na temat kulinarnej tradycji naszego kraju. Chcemy, aby nasi rodacy bardziej docenili kuchnię polską i dostrzegli, że rodzime dania mogą być prestiżowe i pełne zaskakujących doznań smakowych. Historyczny polski rosół smakuje bowiem bardziej jak zupa Pho, pasztet w dawnej Polsce był potrawą luksusową, a pierwsza znana książka kucharska powstała już w XVII wieku...
Dołącz do programu
Zgłoś się do swojego przedstawiciela handlowego.
Te i inne ciekawostki przekazujemy szefom kuchni, kucharzom i restauratorom podczas warsztatów kulinarnych i poprzez materiały edukacyjne.
Pomagamy im także w odkrywaniu historycznych receptur oraz ich interpretacji, aby mogli wprowadzić do restauracyjnych kart owe, nietypowe polskie dania dopasowane do potrzeb swoich gości.